Wszyscy tną, a Skoda daje.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jimmi31
    Classic
    • 2010
    • 15

witam
    mam problem z moim RS-em, który objawia się podczas przyspieszania auta..
    przy 2,5-3 tyś. obrotów kiedy przyspieszam auto zaczyna szaleć
    szarpie mi i co najgorsze traci moc i nie przyspiesza
    byłem ostatnio na diagnostyce gdzie stwierdzono że jest to wina masowego przepływomierza powietrza, który wymieniałem 8 miesięcy temu..
    jak się okazało nieuczciwy mechanik wsadził mi jakąś podróbę i skasował jak za boscha..
    teraz niestety z tego powodu muszę zapłacić za nowy przepływomierz drożej bo nikt mi nie przyjmie starego do regeneracji..
    a niestety nie jestem w 100% pewien czy rzeczywiście wymiana przepływomierza rozwiąże mój problem..
    czy jest jakiś pewny sposób by sprawdzić czy to na pewno przepływomierz?
    a może ktoś miał podobny sposób i podzieli się swoimi doświadczeniami na temat tego jak udało się mu ten problem rozwiązać..
    będę wdzięczny za każdą sugestię
  • norbi99
    Ambiente
    • 2008
    • 218

[center:1bf4c49aba][/center:1bf4c49aba]

[center:1bf4c49aba]To niesamowite, ale prawdziwe. Pracodawcy i pracownicy czeskiego koncernu samochodowego porozumieli się co do podwyższenia wynagrodzeń w okresie między 1 stycznia 2009 r. a 31 marca 2010 r., które ma odbywać się w trzech etapach. - Nawet dziś, gdy świat boryka się z kryzysem finansowym, a rynki światowe walczą z niestabilnością, oraz mimo znacznego obciążenia budżetów firmy chcemy zapewnić naszym pracownikom, których pracę wysoko cenimy, stałe wsparcie i motywację - powiedział Klaus Dierke, członek zarządu Skoda Auto odpowiedzialny za zarządzanie zasobami ludzkimi.

Od 1 kwietnia 2009 r. obowiązujący składnik wynagrodzenia taryfowego zostanie zwiększony o 3%, a od 1 października 2009 r. o kolejne 1,8%. W okresie między styczniem a marcem 2009 r. wszyscy pracownicy objęci systemem taryfowym otrzymają jednorazową kwotę wysokości 2000 CZK.

W 2007 r. po raz pierwszy w historii spółka wprowadziła firmowy system premii składający się z elementu gwarantowanego i zmiennego, ściśle związanego z osiągnięciami pracownika. Składnik gwarantowany obejmuje również premię na koniec roku, która nie zostanie wycofana w 2009 r. pomimo skutków kryzysu finansowego.

Średnie wynagrodzenie w firmie Skoda Auto już od dawna przewyższa czeską średnią krajową. Ponadto koncern zapewnia pracownikom inne świadczenia socjalne, takie jak składka do dodatkowego planu emerytalnego, której wysokość od 1 stycznia 2009 r. została podniesiona z 50 do 550 CZK miesięcznie.

Czy takie postępowanie pomoże przezwyciężyć kryzys? Być może, w końcu już dawno temu Henry Ford postanowił płacić pracownikom tyle, aby było ich stać na auta, które produkują. Jego firma osiągała dzięki temu szczyty wydajności i sprzedawała jeszcze więcej.
    [/center:1bf4c49aba]

Źródło www.autokrata.pl

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

i to się nazywa wyjście z kryzysu

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

Dokładnie - motorem gospodarki jest popyt , a jego tworzą ludzie.

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

Szefostwo liczy na zbyt, żeby się tylko nie przeliczyli :diabelski_usmiech

To się nazywa ruletka "rosyjska". Albo będzie LUX albo strzelą sobie gola :wink:
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez zurcio
            strzelą sobie gola
            mówi się samobója :diabelski_usmiech
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

albo w kolano:P
              Adam

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

cytuje: W rezultacie spadku koniunktury główne zakłady czeskiej firmy samochodowej Skoda Auto w Mladej Boleslavi zwolniły już ponad 1,5 tys. pracowników zewnętrznych, głównie Polaków i Słowaków - poinformowały w czwartek czeskie media, powołując się na źródła związkowe. .
                W rozmowie z dziennikiem "Mlada Fronta Dnes" rzecznik Skoda Auto Jaroslav Czerny potwierdził doniesienia o redukcji liczby pracowników zewnętrznych, ale nie podał, ilu konkretnie zwolniono. "Ich liczebność przystosowujemy do aktualnych potrzeb" - zaznaczył.

Według związkowców w Skodzie jest nadal około 2,5 tys. pracowników zewnętrznych. Oznacza to redukcję do poziomu, jakiego od dawna domagali się związkowcy. "Niestety nie doszliśmy do tego drogą negocjacji, ale pod wpływem recesji" - powiedział agencji CTK przewodniczący zakładowej organizacji związkowej Jaroslav Povszik.
                koniec cytatu

A więc jak zwolnili to mogli dać podwyżke swoim pracownikom proste jak je....
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...